Rapiță salvată de biostimulatori și fertilizanți foliari

Data: 17/05/2020 | Autor: |

Intrarea în iarnă și desprimăvărarea sunt esențiale pentru rapiță. Pentru a rezista frigului, iar apoi a-și reveni la o creștere normală, această cultură are nevoie de biostimulatori și fertilizanți foliari, care să o ajută să înfrunte factorii de stres. Agro-Est Muntenia are soluția ideală.

Victor Brăiloiu, fermier din Gorj, este un om curajos. Este singurul agricultor din județ care a cultivat rapiță. În toamnă, a avut ceva probleme, iar rapița nu s-a dezvoltat pe cât ar fi fost normal. A sunat repede la Agro-Est Muntenia pentru a cere sfaturi. Recomandarea specialiștilor a venit repede: aplicarea biostimulatorilor Plyaminol și Groplan A. Să vedem ce fac aceste două produse.

COMPOZIȚIE PLYAMINOL

MATERIE ORGANICĂ – 48%

AMINOACIZI LIBERI – 30%

CARBON ORGANIC – 28%

AZOT – 5.75%

FOSFOR – 0.6%

POTASIU – 0.6%

Plyaminol, prin concentrația de 30% de acizi liberi, direcționează energia către dezvoltarea plantei, salvând astfel culturile întârziate. Este recomandat în orice situație de stres la care este supusă cultura în timpul perioadei de vegetație. Groplan A ajută rapița în procesul de fotosinteză și maximizează procesele metabolice. La desprimăvărare, tot Agro-Est Muntenia l-a ajutat pe Victor Brăiloiu.

AVANTAJELE FOLOSIRII GROPLAN A

OPTIMIZEAZĂ PRODUCȚIA CANTITATIV ȘI CALITATIV

MĂREȘTE CAPACITATEA DE FOTOSINTEZĂ A PLANTELOR

REDUCE STRESUL CAUZAT DE CONDIȚIILE DE MEDIU

CREȘTE CAPACITATEA PLANTELOR DE A ASIMILA NUTRIENȚI

Agricultorul din Drăgoieni a fost sfătuit să folosească fertilizanți foliari, pentru ca rapița să-și reia creșterea. Pentru că această plantă este o mare consumatoare de sulf și bor, soluția ideală a fost folosirea a două produse din portofoliul Agro-Est Muntenia: Sulphomex și Boron Extra. Sulphomex are o concentrație de 87.5% sulf, asigură plantei absorbția maximă a nutrienților și duce la producții crescute. Boron Extra conține 15% bor, element care mărește fertilitatea plantelor, joacă un rol important în sinteza proteinelor și în metabolismul azotului și fosforului.

CARACTERISTICI SULPHOMEX

CONCENTRAȚIE DE SULF DE 87.5%

CONCENTRAȚIE DE AZOT DE 15%

pH: 7.25-8.25

GREUTATE SPECIFICĂ: 1.32-1.36

 

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *