Cart

Coșul dvs. este gol în prezent.

Combinația eficientă pentru combaterea stresului termic

Diferențele de temperatură dintre zi și noapte au fost în fruntea listei de probleme pentru fermierii din sudul țării la începutul acestei primăveri. A pățit-o și Gelu Ivănuș, din Teleorman, care a aplicat însă rețeta Agro-Est Muntenia pentru a ajuta culturile de grâu și orz. Iarna blândă nu i-a încântat pe fermieri, care așteptau zăpezi zdravene care să aducă umiditate în sol. Nu s-a întâmplat acest lucru. În plus, luna martie a venit cu temperaturi mari ziua și mici noaptea, în multe zile negative. Media diurnă a lunii a fost de 14 grade, iar cea nocturnă de 1 grad. Astfel s-a ajuns la un puternic stres termic asupra culturilor de toamnă. 24 DE GRADE A FOST TEMPERATURA MAXIMĂ ÎNREGISTRATĂ ÎN TELEORMAN ÎN MARTIE Gelu Ivănuș a simțit pe propria piele, a se citi “cultură”, acest stres la grâu, orz și rapiță. “Culturile au arătat bine, la un moment-dat, dar frigul le-a înnebunit foarte tare”, a declarat fermierul din localitatea Prunaru. Soluția a venit de la Agro-Est Muntenia, care i-a oferit rețeta salvatoare: biostimulatorul Groplan A Plus și fertilizantul Evergreen. Ce efecte au cele două produse?

CARACTERISTICI GROPLAN A PLUS (BIOSTIMULATOR CU NUTRIENȚI) COMPOZIȚIE: ACID ASPARTIC, TRIPTOFAN, ACID PIDOLIC, AZOT, FOSFOR, POTASIU, MAGNEZIU, BOR, CUPRU, MOLIBDEN, ZINC, MANGAN CREȘTE PRODUCȚIA DE ENERGIE ÎN PLANTĂ, DEZVOLTĂ SISTEMUL RADICULAR ȘI CREȘTE CONȚINUTUL PROTEIC MĂREȘTE FLUXUL DE AZOT ȘI AL ELEMENTELOR NUTRITIVE, MAXIMIZEAZĂ PRODUCȚIA ȘI CALITATEA ACESTEIA “Aceste două produse măresc puterea sanitară a produselor de protecție a plantelor și le eficientizează în așa fel încât să nu avem pierderi de substanță activă și, implicit, pierderi de bani. Evergreen, fiind un azot cu eliberare lentă, împreună cu Groplan A Plus țin stomatele deschise pe tot timpul vegetației culturii, în așa fel încât ea să consume treptat și așa cum ar trebui micro și macroelementele pe care fermierul le-a pus la dispoziția culturii la nivel de sol”, a spus Cristian Vlad, Director regional al Agro-Est Muntenia. Haideți să vedem detalii despre aplicarea produselor.

DOZE RECOMANDATE GROPLAN A PLUS GR U ȘI ORZ: 2-2.5 LITRI / HA RAPIȚĂ, FLOAREA-SOARELUI, SOIA ȘI PORUMB: 2-3 LITRI / HA POMI FRUCTIFERI ȘI LEGUME: 2.5-4 LITRI / HA 1.5 litri de Groplan A Plus și 2 litri de Evergreen pe hectar au fost dozele folosite de Gelu Ivănuș pe 100 de hectare de grâu și 100 de hectare de orz. “Deocamdată, cultura de orz arată foarte bine, e înfrățită, e sănătoasă până la ora asta. Așteptăm precipitații”, a fost concluzia fermierului din Teleorman.

DOZE RECOMANDATE EVERGREEN GR U, OVĂZ, TRITICALE, RAPIȚĂ: 2.5-3 LITRI / HA PORUMB: 3-5 LITRI / HA FLOAREA-SOARELUI, SFECLĂ, CARTOF: 3 LITRI / HA SOIA, FASOLE, MAZĂRE: 2.5 LITRI / HA Pe site-ul www.agroest.ro găsiți portofoliul complet de produse de protecție a plantelor, dar și datele de contact ale reprezentanților de vânzări ai companiei.

Share this post:

Post mai vechi Post mai nou

Lasa un comentariu

Vă rugăm să rețineți, comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate

Translation missing: ro-RO.general.search.loading