Cart

Coșul dvs. este gol în prezent.

Agricultură modernă, inovație și cercetare la laboratorul Agro-Est Muntenia

Laboratoarele Centrului de Cercetare Agro-Est Muntenia, o investitie dintr-un proiect premiat la nivel international aduce inovația în domeniul agricol, mai ales innutritia din agricultura vegetala.
Aici avem in echipa seniori dar si tineri chimisti, precum Ioana Peptănaru, cercetător în cadrul laboratorului Agro-Est Muntenia, unde eforturile sale și ale întregii echipe sunt concentrate pe dezvoltarea de noi rețete de fabricație care răspund nevoilor fermierilor din România. Aceste eforturi țin cont de schimbările legislative, de mediu și economice, dar si de noile provocari datorate schimbarilor climatice, reflectând o abordare holistică și adaptabilă.

Laboratorul este dotat cu tehnologia necesară pentru a dezvolta o gamă largă de formulări, de la concentrate solubile și produse ready mix, până la formulări mai complexe, cum ar fi concentrate emulsionabile, microemulsii, sulfoemulsii și fertilizanți de tip gel. Acest spectru larg de capacități subliniază angajamentul Agro-Est Muntenia față de inovație și diversificare, pentru a oferi in ferma produse adptate nevoilor dar si dotarilor tehnologice.
”Avem dotarea tehnică necesară pentru a dezvolta diferite tipuri de formulări, atât simple, precum concentrate solubile și produse de tip ready mix, dar și formulări complexe, precum concentrate emulsionabile, microemulsii, sulfoemulsii, fertilizanți de tip gel”, a explicat cercetătorul șef al laboratorului.

În plus, Peptănaru subliniază fluxul de lucru eficient al laboratorului: odată ce o rețetă de fabricație este finalizată, aceasta este transmisă către departamentul de producție, iar produsul finit este apoi evaluat de Departamentul de Control al Calității. Acest proces asigură că fiecare produs Agro-Est Muntenia este de cea mai înaltă calitate și eficiență.

În viitor, laboratorul intenționează să dezvolte rețete pentru produse granulate, care vor fi fabricate într-o nouă linie de producție. Aceasta reprezintă un pas înainte în direcția inovației continue și îmbunătățirii gamei de produse.

Serviciile oferite de laborator sunt esențiale pentru Departamentul Tehnic, permițând reprezentantilor nostri să recomande soluții adecvate pentru diversele nevoi ale fermelor, atât pentru problemele nutriționale, cât și pentru cele fitosanitare.

Laboratorul Agro-Est Muntenia este un exemplu de progres și dedicare în domeniul agriculturii, demonstrând cum inovația științifică și tehnologică poate aduce soluții concrete și eficiente pentru agricultura modernă.

 

Share this post:

Post mai vechi Post mai nou

Lasa un comentariu

Vă rugăm să rețineți, comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate

Translation missing: ro-RO.general.search.loading