Cart

Coșul dvs. este gol în prezent.

Fermierul Petre Mihăiță estimează că va avea soia de peste 5 tone la hectar cu ajutorul Plyaminol și Boron Extra

Soia este o cultură tot mai prezentă în țara noastră. Avantajele pe care le are fermierul vin din valorificarea facilă a producției. Petre Mihăiță a sesizat atuurile acestei culturi și a decis să mizeze pe soia, dar și pe produse din portofoliul Agroest Muntenia. Acestea ajută soia să depășească perioadele de stres și contribuie la o producție ridicată.

Petre Mihăiță lucrează 600 de hectare în Urleasca, județul Brăila, alături de familia sa. De 18 ani s-a apucat de agricultură, iar printre culturile de care are grijă este și cea de soia. În acest an, însămânțatul a avut loc la finalul lunii aprilie, în condiții de climă excelente, cu precipitații la un nivel potrivit.

Apoi, ca în multe zone din țară, s-a instalat seceta. Din fericire, Petre Mihăiță are un sistem de irigații, care-l ajută enorm. “De când a venit seceta, am inceput să irigăm 24 de ore din 24, continuu. După primul erbicid aplicat în stadiul de 2-3 frunze, am venit la 14 zile cu Plyaminol, după circa o săptămână, 10 zile, efectul cum planta a explodat, să zic așa, în vegetație”, a explicat fermierul brăilean. 


Caracteristici Plyaminol

Biostimulator performant și versatil, care scoate cultura din stres

Este recomandat în toate culturile și etapele de vegetație

Favorizează dezvoltarea plantelor și obținerea de producții ridicate

Doza recomandată: 1-1.5 l / ha


Plyaminol este un produs-vedetă din portofoliul Agroest Muntenia. “El ajută foarte mult la intensificarea fiziologiei plantelor, scoate planta din stres, stresul hidric, termic, după căderea de grindină sau fitotoxicitate. Acest produs a fost aplicat la această cultură în doză de 1.2 l / ha”, a spus Valentin Baltă, reprezentantul Agroest pe zona Brăila.

Următorul tratament făcut de Petre Mihăiță a avut loc în mometul când soia a început să înflorească. A fost aplicat Boron Extra, tot de la Agroest Muntenia, într-o doză de 2 litri la hectar. Efectele s-au văzut rapid. Înflorirea a fost foarte bună la cultura de soia. “Borul din componența produsului Boron Extra, ca beneficiu, ajută la sporirea fructificației și înfloririi. El, la plantele oleaginoase, mai crește și conținutul de ulei în păstaie, în bob. În acest produs se mai găsește și azot în proporție de 5%, creând un mix eficient pentru culturile oleaginoase, respectiv, de față, soia”, a completat Valentin Baltă. 


Caracteristici Boron Extra

Fertilizant foliar, care conține bor, molibden și azot

Îmbunătățește unii indici de calitate ai recoltei

Stimulează producerea de polen 

Se recomandă aplicarea la temperaturi sub 24 grade Celsius


Tratamentele făcute cu Plyaminol și Boron Extra au făcut minuni în sola de 54 de hectare de soia, producția estimată fiind în jurul a 5 tone / ha. Toate detaliile despre Plyaminol și Boron Extra, dar și despre celelalte produse din portofoliul Agroest Muntenia se găsesc pe www.agroest.ro.  

 

Share this post:

Post mai vechi Post mai nou

Lasa un comentariu

Vă rugăm să rețineți, comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate

Translation missing: ro-RO.general.search.loading