Cart

Coșul dvs. este gol în prezent.

Sfaturi pentru controlul culturilor pe timp de iarnă

Fermierii nu-și pot lua prea multe zile libere nici măcar în timpul iernii. Trebuie să se asigure că primăvara le va aduce culturi frumoase, care vor crește bine și care le vor aduce producții însemnate la recoltat. Nu de alta, dar de acest lucru depinde și planul de investiții pentru următorii ani. O atenție crescută la nevoile câmpului aduce și un profit mulțumitor.

Agro-Est Muntenia recomandă o serie de determinări pe tot parcursul anotimpului rece. Ne explică Constantin Năstase, Director tehnic al companiei. “Vom începe cu determinarea viabilității plantelor, așa-zisa Metodă a monoliților, prin care se determină plantele viabile, și anume cele care își vor relua ciclul de vegetație la desprimăvărare și începutul dezvoltării plantelor. O a doua etapă a controlului în lanurile de grâu se face la începutul intrării în vegetație. Este vorba de starea vegetativă a culturii, prin care determinăm densitatea culturii, starea și gradul de înfrățire, descălțarea plantelor, boli și dăunători și gradul de aprovizionare a solului și plantelor cu macro și microelemente”, a explicat Constantin Năstase.

Agro-Est Muntenia recomandă efectuarea unui număr mai mare de determinări în culturile slab răsărite în toamnă sau neînfrățite. Astfel, se pot lua la timp măsuri pentru ca aceste plante să-și revină. În plus, se estimează și densitatea plantelor, pentru ca fermierul să știe precis ce trebuie să facă pentru a menține o densitate optimă. Un control important la desprimăvărare se referă la starea biologică și fizică a solului, și anume crovuri, băltiri, tasări, cruste, descălțări ale plantelor. În urma acestei verificări se pot lua măsuri pentru menținerea calităților structurale și texturale ale solului.

Share this post:

Post mai vechi Post mai nou

Lasa un comentariu

Vă rugăm să rețineți, comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate

Translation missing: ro-RO.general.search.loading