Cart

Coșul dvs. este gol în prezent.

Agro-Est Muntenia pregătește rapița pentru iarnă

Perioada de final a toamnei este foarte importantă pentru toți fermierii care mizează pe cultura de rapiță. Atunci se fac lucrările care pregătesc plantele pentru iarnă. Alexandru Petre, din Gâldău, județul Călărași, a trecut cu bine peste aceste faze. Dar până să răsufle ușurat, a avut de furcă din cauza secetei și a răsăririi neuniforme a plantelor de rapiță. Văzând cum investiția făcută ar putea să se piardă, fermierul nu a ezitat și a contactat reprezentanții Agro-Est Muntenia.

Vizitele pe câmpul de rapiță au adus și soluțiile mult așteptate de Alexandru Petre. Recomandarea Agro-Est Muntenia a fost de aplicare a două produse-minune, și anume Plyaminol și GroPlan A, doi biostimulatori cu rezultate excelente în fermele din România. Tratamentul cu cele două produse a transformat radical câmpul de rapiță. Și a readus zâmbetul pe chipul administratorului de la Nutresan SRL.

Ce fac cele două produse? Explicațiile vin de la Florin Mitroi, manager tehnic la Agro-Est Muntenia. „Am folosit GroPlan A, care a acționat dublu, ca biostimulator și ca îngrășământ foliar, datorită faptului că are 14% azot, 7% fosfor și 7% potasiu plus acid piroglutamic și dimetil ester. Acest produs l-am aplicat în scopul de a creste, având azot mai mult. Playminol este un biostimulator pe bază de aminoacizi, planta îi asimilează pe toți. Datorită aminoacizilor, sucul celular se concentrează și nu mai îngheață rapiță. Această experiență am mai făcut-o în anii precedenți, combinând produsele cu rezultate foarte bune, chiar în condiții de secetă, ambele fiind produse antistres”, a spus Florin Mitroi.

O comparație între rapița tratată cu Plyaminol și GroPlan A și cea fără niciun fel de tratament a relevat avantajele folosirii produselor Agro-Est Muntenia. Foliajul mult mai bine dezvoltat, grosimea plantei la colet și rădăcina pivotant radiculară puternică sunt doar câteva din atuurile aplicării soluției Agro-Est Muntenia.

Share this post:

Post mai vechi Post mai nou

Lasa un comentariu

Vă rugăm să rețineți, comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate

Translation missing: ro-RO.general.search.loading