Cart

Coșul dvs. este gol în prezent.

Cum să ajutăm cultura de grâu pe timp de iarnă

Grâul este una dintre culturile iubite de fermierii din România. Toamna trecută a adus un nivel mulțumitor de precipitații, astfel că răsărirea a fost bună. Din păcate, a urmat o perioadă destul de lungă fără ploi sau zăpezi, care a crescut deficitul de umiditate. Astfel, pe parcursul acestor luni, agricultorii din țara noastră trebuie să facă anumite determinări în câmp, pentru a vedea dacă plantele sunt sau nu pregătite pentru reluarea vegetației.

Agro-Est Muntenia a lansat un serviciu care îi ajută mult pe fermieri. Este vorba de Serviciul de Analiză a Plantelor, care constă în prelevarea de mostre de plante, trimiterea acestora la un laborator autorizat din Anglia și emiterea unui grafic care să arate deficiențele elementelor nutritive ale plantelor la un anumit moment. Pe baza acestui grafic, specialiștii Agro-Est Muntenia fac un plan de tratamente, pentru ca plantele să-și revină.

Acest plan poate include mai multe game de produse, conform Agro-Est Muntenia. “Venim în sprijinul fermierilor cu o gamă de produse pe bază de stimulatori și fertilizanti foliari, și anume Beet și Ecklomar. Aceste produse sunt concentrate și obținute din materie organică. Ecklomar este un concentrat de 92% din alge marine, iar Beet un concentrat de 85% din sfeclă de zahăr. O altă gamă de produse cu care Agro-Est Muntenia vine în sprijinul fermierilor sunt produsele pe bază de acizi humici și aminoacizi, utilizate mai ales la grânele slab dezvoltate. Pentru lanurile bine dezvoltate, cu o densitate optimă, recomandăm câteva îngrășăminte foliare și anume GroPlan plus aminoacidul Plyaminol, 1.5 cu 1.5 litri / ha. De asemenea, putem utiliza GroPlan A împreuna cu Evergreen, în aceeași doză”, a declarat Constantin Năstase, Director tehnic al Agro-Est Muntenia.

Share this post:

Post mai vechi Post mai nou

Lasa un comentariu

Vă rugăm să rețineți, comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate

Translation missing: ro-RO.general.search.loading