Postari recente
Arhiva
- August 2023
- AgroEst Muntenia: Soluții inovatoare și consultanță de top la Târgul Agriculturii Românești
- Agroest Muntenia, partenerul nelipsit în ferma de familie a lui Petre Mihăiță
- Fermierul Petre Mihăiță preconizează o recoltă de porumb de 17 tone/ha cu ajutorul produselor Agroest Muntenia
- Fermierul Petre Mihăiță estimează că va avea soia de peste 5 tone la hectar cu ajutorul Plyaminol și Boron Extra
- Tradiția cepei este dusă mai departe la Sabangia cu ajutorul Agroest Muntenia
- Tehnologia completă Agroest a contribuit la o cultură de porumb excelentă la Sabangia
- July 2023

Azot în formă lichidă. Azofol, produsul câștigător pentru plante
O mare provocare pentru agricultorii din țara noastră este aplicarea azotului. Există varianta îngrășămintelor solide, însă nu tot timpul se poate interveni în cultură pentru aplicarea acestora. O soluție nouă este cea a formulelor lichide cu eliberare lentă a azotului. Agro-Est Muntenia are un astfel de produs în portofoliu. Azofol SR are în compoziție 36% azot cu eliberare lentă, dar și mai multe minerale și microelemente esențiale pentru agricultură: bor, fier, mangan, zinc și cupru.
Mixul de elemente din Azofol SR oferă culturilor o siguranță mărită și un risc mic de ardere. După aplicare, cultura va fi mai omogenă, iar recolta va crește atât cantitativ, cât și calitativ. O caracteristică specială a Azofol este faptul că microelementele sunt chelatate și ajută la creșterea nivelului de absorbție și la asimilarea în plantă.
Azofol rămâne mai mult timp pe țesutul plantei, asigură necesarul de azot al acesteia și poate fi aplicat chiar și în lunile mai și iunie. Recomandarea specialiștilor Agro-Est Muntenia este ca folosirea Azofol să se facă fie dimineața, fie seara, când nu se depășesc temperaturi de 25 de grade.
Acest produs se aplică la o serie întreagă de culturi, dozele fiind diferite. Astfel, la cereale păioase, rapiță, floarea-soarelui și porumb se folosesc între 2-5 litri / ha, la cartof, sfeclă și struguri doza este de 3-6 litri / hectar, în timp ce la legume se utilizează între 4-8 litri pe hectar. Cea mai mare doză poate ajunge la 10 litri / ha, la pomii fructiferi.