Cart

Coșul dvs. este gol în prezent.

Plyaminol, produsul-minune din portofoliul Agro-Est Muntenia

Plyaminol este unul din produsele de bază comercializate de Agro-Est Muntenia, fiind unul dintre cele mai concentrate produse din piata, avand 30% aminoacizi liberi. Calitățile acestuia i-au convins pe fermierii români, care cumpără din ce în ce mai des acest biostimulator. Plyaminol a salvat recolte și a adus profituri mari în conturile agricultorilor din țara noastră. O spun chiar cei care lucrează pământurile.

Plyaminol este adus de către Agro-Est Muntenia din Spania, de la Plymag, o companie de produse biologice și fertilizanți, cu o istorie de 41 de ani. În 1978, fondatorul Plymag revoluționa agricultura, prin introducerea unui corector de magneziu. Din acel moment, compania a tot crescut, iar în 2006 a făcut un pas uriaș prin alianța cu HELM, un furnizor german gigant de produse fitosanitare. România este una din cele 8 țări europene în care activează Plymag. De altfel, America de Nord, America de Sud, Africa și Asia sunt piețele în care Plymag a intrat cu succes.

Plymag a câștigat o cotă importantă în Spania și datorită Plyaminol 30, un biostimulator care se aplică atât foliar, cât și la rădăcină, în fazele vegetative critice, dar și după perioade de stres. Eficiența sa este bazată pe conținutul important de amino-acizi liberi, dar și a materiei organice din cheratina naturală. Plyaminol are și o doză importantă de acid glutamic. Astfel, activitatea fiziologică a plantei crește, iar rezultatele se observă atât în ceea ce privește cantitatea la cântar, cât și în calitatea producției.

Doza recomandată pentru culturile de grâu, orz, rapiță, porumb și ovăz este de 1.3 litri / ha. Iar fermierii români au respectat această doză la tratamentele efectuate fie în primăvară, fie în toamnă. Acestea din urmă vizează recuperarea întârzierilor în creștere, dezvoltarea rădăcinii, dar și mărirea rezistenței la iernare. Plyaminol nu trebuie amestecat cu produse pe bază de sulf sau cupru.

Specialiștii au câteva recomandări în legătură cu folosirea Plyaminol la culturile de legume, pomi fructiferi, viță de vie și pepeni verzi. Se vor folosi 100-150 ml / ha în 100 de litri de apă pentru tratamente foliare și între 2.5 și 5 litri / ha pentru tratamente prin fertirigare. Foliar se pot face între 2-4 tratamente, dar intervalul dintre acestea trebuie să fie de minimum două săptămâni. În alte zone ale lumii, Plyaminol se folosește și la culturi mai deosebite, cum ar fi cele de fructe tropicale, citrice, măsline, dar și la… terenurile de golf.

Plyaminol a intrat pe piața românească în urmă cu mai bine de 3 ani. “Suntem foarte fericiți că acest produs are un succes mare într-o perioadă mică de timp. Mulți dintre clienții noștri nu știau beneficiile aminoacizilor, așa că nu a fost ușor, dar am fost șocați de cât de bine a fost primit acest produs. Am crescut foarte repede, acum Plyaminolul este un produs bine așezat în piață. Fermierii îi vor utiliza pentru mult timp de acum încolo, pentru că ei simt că au nevoie de el. Chiar îi ajută”, a declarat recent Francesc Soro, Export Manager la Plymag.

Share this post:

Post mai vechi Post mai nou

Lasa un comentariu

Vă rugăm să rețineți, comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate

Translation missing: ro-RO.general.search.loading