Cart

Coșul dvs. este gol în prezent.

Florin Mitroi, Agro-Est: Sfaturi pentru a ajuta recuperarea culturilor după perioadele de frig

Recuperarea culturilor agricole după perioadele cu temperaturi scăzute – una dintre țintele tehnologiei de primăvară propusă de Agro-Est Muntenia la platforma Forța Fermierilor AGROSHOW 2022. Despre produsele aplicate ne-a vorbit Florin Mitroi, managerul tehnic al companiei furnizoare de inputuri agricole pentru fermieri.

”Având în vedere că a fost o perioadă foarte friguroasă, cultura suferă din cauza frigului, dar din cauza lipsei de precipitații de peste iarnă și de la începutul primăverii. Pentru a diminua efectele frigului vom folosi un produs pe bază de aminoacizi numit Plyaminol 30 care are 30% aminoacizi liberi. Produsul va scoate cultura din stresul cauzat de temperaturile scăzute”, a declarat managerului tehnic din cadrul companiei Agro- Est Muntenia, Florin Mitroi, la platforma Agroshow.

Plyaminol 30 este un produs care poate fi aplicat la toate culturile. ”Produsul Plyaminol 30 poate fi aplicat pe toate culturile – și pe cultura de rapiță care la fel, suferă datorită faptului că trece dintr-o perioadă de frig într-o perioadă de repornire a vegetației. Aplicarea Plyaminolului 30 se face în doză de 1,3-1,5 l/ha. Aminoacizii sunt o hrană gata pregătită care este preluată de plante și translocată în toate organele acesteia. Deci scutim planta de a mai consuma energie pentru extragerea hranei din sol. Aplicarea produsului Plyaminol 30 se poate face în această perioadă doar că trebuie urmărite temperaturile de noapte ca să nu fie negative”, a menționat managerul tehnic din cadrul companiei Agro-Est Muntenia.

 

Basfoliar Plus 3X ajută la creșterea plantelor când cultura se află într-un stadiu de întârziere

Florin Mitroi recomandă erbicidarea păioaselor de toamnă împreună cu un fungicid și un insecticid, iar pentru dezvoltarea plantelor un produs menționat este Basfoliar Plus 3X.

”Următorul tratament de primăvară după această aplicarea Plyaminol este erbicidarea care se face împreună cu un erbicid, un fungicid, un insecticid și un îngrășământ foliar de calitate. Și noi recomandăm produsul Basfoliar Plus 3X. Acest îngrășământ foliar conține azot, fosfor, potasiu în procent de 15% – adică e triplu 15 microelemente și plus are 6% calciu care ajută la formarea paiului și la creșterea rezistenței la cădere”, a specificat expertul.

Agro-Est Muntenia este alături de fermieri și le oferă consultanță pentru a profita de perioadele optime de aplicare a produselor recomandate Managerului tehnic din cadrul companiei Agro-Est Muntenia le reamintește agricultorilor că produsele trebuie aplicate la momentele optime.

”Suntem alături de fermieri – să-i ajutăm, să le acordăm consultanță, să le recomandăm produsele care trebuie aplicate la momentele optime. Rămâne însă o condiție ca producțiile să fie bune, acea condiție e să plouă. Din discuțiile cu fermierii, simțim că aceștia au încredere că acest an se va dovedi unul bun, în final, așa că nicio investiție în culturi nu este irosită”, a punctat managerului tehnic al companiei Agro-Est Muntenia, Florin Mitroi.

Puteti citi acest articol si pe 👉 https://agrointel.ro/220193/florin-mitroi-agro-est-sfaturi-pentru-a-ajuta-recuperarea-culturilor-dupa-perioadele-de-frig/

 

 

Share this post:

Post mai vechi Post mai nou

Lasa un comentariu

Vă rugăm să rețineți, comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate

Translation missing: ro-RO.general.search.loading