Cart

Coșul dvs. este gol în prezent.

Biostimulatorii lichizi, soluția ideală

Tratamentele cu substanțe cu efect biostimulator au intrat deja în rutina agricultorilor români. Calendarul unui an agricol include, fără doar și poate, această etapă importantă, care ajută culturile să treacă peste perioadele cu stres intens. Seceta, umiditatea excesivă, diferențele mari de temperaturi dintre zi și noapte – toate acestea afectează calitatea și valoarea cantitativă a producțiilor fermierilor din țara noastră.


Pentru agricultori, cea mai avantajoasă formă a produselor cu efect biostimulator este cea lichidă. De ce? Pentru că se aplică și cel mai ușor. Nu este nevoie de investiții, ci se pot folosi utilajele din dotare, adică met-urile și diuzele aferente. Sunt și câteva aspecte de care trebuie ținut cont la faza de aplicare a biostimulatorilor. Astfel, această operație trebuie efectuată în zile în care nu plouă și, de preferat, cu mult soare. În plus, o zi fără vânt este de preferat, deoarece dispare riscul ca produsul să nu ajungă pe plante.

Agro-Est Muntenia a ținut cont de dorințele agricultorilor și comercializează biostimulatori cu formulă lichidă. Ecklomar, ultimul produs intrat în portofoliul companiei cu capital 100% românesc, are un punct-forte: extractul de alge de mare din Ecklonia maxima, în doză de 92%. Ecklomar se comercializează la ambalaje de 5 sau 20 de litri. Culturile pe care se poate folosi sunt grâul, orzul, floarea-soarelui, lucerna, vița de vie, rapița, pomii fructiferi și porumbul, cu doze între 1.5 și 3 litri pe hectar.

Pentru Plyaminol, biostimulator cu 30% conținut de aminoacizi liberi, există 3 tipuri de ambalaje: de 1 litru, de 5 litri și de 20 de litri. Grâul, orzul, rapița, porumbul și ovăzul pot beneficia de efectele pozitive ale acestui produs, care se recomandă a fi utilizat în doză de 1.3 litri pe hectar. GroPlan A, biostimulatorul care ajută culturile de grâu, orz, floarea-soarelui, legume, lucernă, soia și rapiță, are în compoziție Acid piroglutamic, magneziu, bor, cupru, mangan, zinc și molibden. Este vândut de Agro-Est Muntenia la bidon de 10 litri.

Omex Bio este un alt produs care i-a ajutat din plin pe fermierii români, datorită compoziției de 20% azot, 20% fosfor, 18% potasiu și 28% extract de alge. Omex Bio poate fi cumpărat de agricultorii din țara noastră în 4 tipuri de ambalaje: 0.25, 0.5, 1 și 5 litri. Dozele recomandate de specialiștii Agro-Est Muntenia merg de la 2 litri la cereale, rapiță, legume, până la 3 litri pe hectar la sfecla de zahăr. Fertilizantul foliar Sulfomex, care ajută culturile de grâu, orz, legume, soia, rapiță și orzoaică să treacă peste deficiențele de sulf, datorită conținutului de 87.5% de sulf, se vinde la 0.5, 1 sau 5 litri. Cunoscând toate aceste detalii, fermierii își pot organiza mai bine comenzile către Agro-Est Muntenia, în funcție de mărimea suprafețelor pe care le cultivă.

Share this post:

Post mai vechi Post mai nou

Lasa un comentariu

Vă rugăm să rețineți, comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate

Translation missing: ro-RO.general.search.loading