Cart

Coșul dvs. este gol în prezent.

Agro-Est mizează pe ECO

Agricultura ecologică prinde din ce în ce mai mult în România. Este o tendință bine dezvoltată în alte țări și care încearcă să-și facă loc și în fermele de la noi. Scopul acestei agriculturi este de a produce produse agroalimentare proaspete și autentice, care să respecte toate normele referitoare la mediu. Aceste norme sunt incluse atât în legislația comunitară, cât și în cea națională. Agro-Est Muntenia, compania care a dezvoltat un puternic portofoliu de biostimulatori și fertilizanți foliari, face pași importanți în agricultura ecologică.

COMERCIALIZAM PRODUSE DESTINATE AGRICULTURII ECOLOGICE

Compania cu capital 100% românesc comercializează 3 produse destinate acestui tip de agricultură și care nu conțin azot, fosfor sau potasiu. Vârful de gamă este Ecklomar, un produs care conține 92% extract de alge marine, mai precis, din algere Ecklonia maxima. Fitohormonii și substanțele active din aceste alge au un efect puternic de biostimulare asupra plantelor în perioada de vegetație. Ecklomar se aplică atât pe culturile de câmp, cât și pe pomii fructiferi și pe culturile de legume, iar doza recomandată este 2-3 litri pe hectar.

Beet este un alt produs comercializat de Agro-Est Muntenia. Cum îi spune și numele, componentele sunt extrase din sfecla de zahăr, iar acestea îmbunătățesc construcția plantelor dezvoltate și le ajută să treacă de situațiile de stres. Conținutul de aminoacizi liberi de 7.8%, de extract humic de 31.2% și de materie organică de 52% dau o mână importantă de ajutor în nutriția plantelor. La culturile horticole, la legume și la pomii fructiferi se aplică în doză de 15-20 litri / hectar.

Al treilea produs Agro-Est Muntenia destinat agriculturii ecologice este Glaucus, cu un conținut egal de acid gluconic și cupru, 7.15%. Cuprul este un element esențial în reglarea transportului fotosintetic, participă la formarea proteinei și a vitaminei A. În plus, ajută la vindecarea țesuturilor rănite. La vița de vie și la pomii fructiferi se aplică între 2-2.5 l / ha, iar la grâu 1.5-2 l / ha. Principalele avantaje ale folosirii acestor produse sunt reprezentate de producțiile eco, dar și de cantitatea și calitatea acestora. Scopul agriculturii ecologice este acela de a oferi consumatorului produse fără reziduuri de pesticide, cu o calitate nutrițională mai bună.

Share this post:

Post mai vechi Post mai nou

Lasa un comentariu

Vă rugăm să rețineți, comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate

Translation missing: ro-RO.general.search.loading