Cart

Coșul dvs. este gol în prezent.

AGRO-EST MUNTENIA SALVEAZĂ RECOLTELE FERMIERILOR ROMÂNI

Agro-Est Muntenia este prietenul care se cunoaște la nevoie. A simțit-o pe pielea lui Marian Dajboc, fermier din Suhurlui. Seceta de la începutul anului i-a dat mari bătăi de cap, dar produsele de la Agro-Est au fost medicament pentru culturi. La grâu și la orz, fermierul gălățean a urmat cu strictețe sfaturile specialiștilor Agro-Est și a aplicat fertilizantul și stimulatorul de creștere Omex Bio și biostimulatorul Plyaminol. Iar folosirea acestora s-a văzut în câmp. Plantele au renăscut. „Eu folosesc fertilizare foliară de 7-8 ani. De circa 3 ani colaborez cu Agro-Est Muntenia, de la care am încercat prima dată produsele la păioase, apoi am extins și la porumb și la floarea-soarelui. Dacă anul acesta nu veneam cu produsele Agro-Est la grâu și la orz, pierdeam totul. Cine spune că foliarele nu au efect este clar că nu a trecut prin ce trec eu an de an. În primăvară aveam păioasele îngălbenite de la secetă. Am aplicat la primul tratament, pe lângă erbicid, și Omex Bio și Plyaminol de la Agro-Est Muntenia. După 3 zile deja se vedea diferența. La o săptămână, nu-mi mai recunoșteam cultura, așa s-a recuperat de bine”, a spus, cu zâmbetul pe buze, Marian Dajboc.

Eforturile nu au fost în zadar. La grâu, producția s-a ridicat, în medie, la 3.5 tone pe 100 de hectare. La orz, media pe cele 46 de hectare cultivate a ajuns la 4 tone.

Marian Dajboc folosește cu succes și alte produse de la Agro-Est Muntenia. Porumbul s-a bucurat de ajutorul oferit de Kingfol ZN, fertilizant foliar care are renumele de salvator de recolte. Așa s-a întâmplat și la ferma din Suhurlui. „În primăvară, cultura de porumb era urâtă. Imediat am sunat la Agro-Est Muntenia și am primit soluția la problema mea. Mi s-a recomandat Kingfol ZN, produs pe care nu-l mai folosisem până atunci. L-am aplicat în doză de 0.5 litri la hectar, exact după instrucțiunile oferite și și-a făcut treaba, rezultatele se văd. Kingfol ZN a ajutat foarte mult planta de porumb la dezvoltare”, a declarat Marian Dajboc. Fermierul gălățean face un profit frumușel cu ajutorul acestui produs. La 35 de lei investiți pe hectar în Kingfol ZN, sporul de producție se va ridica la aproape o tonă pe hectar. Adică în jur de 500 de lei. Iar când hectarele sunt multe, suma crește.

Un profit și mai frumos are Marian Dajboc la floarea-soarelui. Și tot datorită Agro-Est Muntenia, care i-a sărit în ajutor cu un alt produs excepțional: Boron Extra, fertilizant foliar formulat ca și concentrat lichid de bor, molibden și azot. Motivul aplicării? „Plantele erau foarte mici, îngălbenite, erau pe cale de dispariție. După ce am aplicat acest tratament cu Boron Extra, la 3-4 zile au început să se vadă efectele. Ca și cheltuială pe hectar a fost undeva la maximum 70 de lei pentru cei 2 litri de Boron Extra recomandați. Surplusul de producție este substanțial, cred că între 800-1200 de kilograme la hectar. Dacă transformăm în bani, rezultă un profit de 1200-1300 de lei la hectar”, a spus fermierul din Suhurlui.

Toate aceste calcule duc la o singură concluzie: folosirea produselor Agro-Est Muntenia aduce profit în buzunarul fermierilor. Iar acest profit duce la continuarea activității agriculturilor și în anii care vin.

Share this post:

Post mai vechi Post mai nou

Lasa un comentariu

Vă rugăm să rețineți, comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate

Translation missing: ro-RO.general.search.loading