Cart

Coșul dvs. este gol în prezent.

HRANĂ PENTRU CULTURI FRUMOASE ȘI PROFIT MARE


Rapița este preferata multor fermieri români. Producțiile frumoase obținute în ultimii ani i-au îndemnat pe agricultorii români să aibă grijă de această cultură, care aduce și un profit generos în buzunar. Pentru ca la recoltat cântarul să le deseneze zâmbete pe chipurile fermierilor, culturile au nevoie și de ajutorul Agro-Est Muntenia, care vine în sprijinul celor care muncesc terenul cu produse de top.

Nelu Alexe, de la SC Comlaus, își freacă mâinile de bucurie că a bătut palma cu Agro-Est Muntenia. A descoperit biostimulatorii care îi fac rapița frumoasă. “Am avut o suprafață de 34 de hectare, în care am folosit tehnologia de la Agro-Est Muntenia, la recomandarea specialiștilor dumnealor. În toamnă am venit și am aplicat Sulphomex și Boron Extra. În primăvară, la fel, am aplicat cealaltă jumătate de cantitate, pentru că eu dau în 2 rate. Am folosit și Plyaminol, Omex Bio 3X, dar și fungicidul Acanto Plus. Plyaminolul m-a încântat. Are ceva care compensează răsărirea neuniformă. Eu îl recomand. Iar Omex Bio are microelemente, care ajută la înverzirea plantei. 

O să recomand toate produsele de la Agro-Est Muntenia”, a spus fermierul teleormănean.

Toată investiția făcută de Nelu Alexe în această solă a dat roade. Diferența de producție la hectar, față de solele în care nu s-a folosit această tehnologie, a fost de 800 de kilograme. Transformând în bani rezultă un profit de 12 milioane de lei vechi la hectarul de rapiță. Motiv pentru care tehnologia de la Agro-Est Muntenia va fi prezentă și în anii care vin la SC Comlaus din Mârzănești.

O experiență la fel de fericită a avut și Tudor Oprea, fermier din localitatea Ion Roată. Agro-Est Muntenia i-a fost alături de la începutul anului agricol la rapiță, pe sola de 6 hectare de rapiță. Iar debutul culturii a fost încărcată de griji. Plantele au avut o răsărire neuniformă și, la un moment-dat, s-a pus problema să se întoarcă această cultură. Din fericire, Agro-Est Muntenia a venit cu soluția salvatoare. “La sugestia domnilor de la Agro-Est, am aplicat produsele Plyaminol și Boron Extra, atât în toamnă, la primul tratament, cât și în primăvară. Am aplicat 1 litru de Plyaminol și 2 litri de Boron Extra la hectar. Efectiv, m-au încântat. De la cum arătau plantele în toamnă, în primăvară au ieșit viguroase. Cele mai multe au răsărit și au ajuns la maturitate”, a declarat fermierul ialomițean.

Efectele produselor Agro-Est Muntenia s-au văzut repede, la aproape două săptămâni de la aplicare. A dat o mână de ajutor și vremea bună, fără geruri puternice în iarnă. Grija față de solă și produsele aplicate au dus la un spor de producție de 800 de kilograme de rapiță la hectar. Tudor Oprea a recoltat, astfel, 2400 de kilograme la hectar. “Chiar mi-a ridicat media pe fermă și am reușit să-mi acopăr cheltuielile pe toată suprafața de rapiță. Conținutul produselor este performant și de calitate, în mod sigur. Este primul an de colaborare cu Agro-Est Muntenia. În următorul an agricol sigur voi folosi aceleași produse. Cu toată încrederea le recomand și celorlalti fermieri, pentru că unii sunt reticenți”, a concluzionat Tudor Oprea.

Share this post:

Post mai vechi Post mai nou

Lasa un comentariu

Vă rugăm să rețineți, comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate

Translation missing: ro-RO.general.search.loading