Cart

Coșul dvs. este gol în prezent.

Soluția ideală pentru păstrarea apei în plante

Lipsa irigațiilor este o problemă importantă pentru fermieri. În acest caz, o soluție potrivită este folosirea de regulatori termici, aceștia protejând culturile de secetă, de arșițe ori de perioade cu temperaturi extreme și caniculare. Primul termoregulator din România pentru protecția împotriva secetei este Estive, aflat în portofoliul Agro-Est Muntenia.

Principala caracteristică vine din faptul că aplicarea lui reduce evapotranspirația, dar, în același timp, permite transferul de substanțe fitosanitare și de nutrienți din exterior în plantă. În acest mod, fermierul va putea beneficia de un potențial de producție ridicat. Să vedem ce avantaje mai are Estive.

COMPOZIȚIE ESTIVE:

SILICON, POLICARBOXILAȚI, MANGAN 0.5%, ZINC 1.5%

Folosirea Estive scutește fermierii de cheltuieli adiționale, care să le scadă nivelul profitului. Astfel, aplicarea acestui regulator stimulează fixarea carbonului, reglează circuitul apei și protejează funcțiile productive ale plantei. Manganul din compoziție activează enzimele și sinteza proteinelor, iar zincul ajută la sinteza hormonilor de creștere și la funcționarea normală a metabolismului plantelor.

DOZE RECOMANDATE ESTIVE

  • PORUMB: 2 LITRI / HA – O APLICARE, MOMENTUL OPTIM ESTE STADIUL DE 8 FRUNZE
  • SOIA, FLOAREA-SOARELUI: 2 LITRI / HA – O APLICARE, MOMENTUL OPTIM ESTE STADIUL DE 8-10 FRUNZE
  • CARTOFI, MAZĂRE, SFECLĂ DE ZAHĂR: 2 LITRI / HA, 2 APLICĂRI CU PAUZĂ DE 15 ZILE

Specialiștii Agro-Est Muntenia recomandă aplicarea Estive dimineața devreme sau seara, când temperaturile sunt sub 25 de grade. Alte informații despre folosirea acestui regulator puteți găsi pe site-ul oficial al companiei www.agroest.ro.

Share this post:

Post mai vechi Post mai nou

Lasa un comentariu

Vă rugăm să rețineți, comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate

Translation missing: ro-RO.general.search.loading