Cart

Coșul dvs. este gol în prezent.

Rapiță frumoasă si sănătoasă cu produse de la Agro-Est

“In anumite locuri din România, la ora aceasta, vezi lanuri galbene și frumoase. Este rapiță, o plantă iubită de fermieri, pentru că aduce profituri frumoase la recoltat. Dar asta numai dacă terenul este îngrijit, iar plantele primesc toate tratamentele de care au nevoie. Așa face și Alin Căprilă, din Coconi, care se ocupă de câmp cu o grijă părintească. “A fi fermier e un stil de viață și abia apoi un business”, este crezul fermierului călărășean.

Căprilă a avut noroc în toamnă. După semănat, a avut parte de ploi, iar răsărirea rapiței a fost bună. Au ajutat insa tratamentele cu produse de la Agro-Est Muntenia.

Adică un biostimulator, Plyaminol, în doză de 1.3 litri la hectar, exact cum recomandă specialiștii companiei cu capital 100% românesc. În acest fel, rapița a intrat în iarnă puternică, viguroasă și a făcut față gerului. Tot Plyaminol a aplicat fermierul și în primăvară, pentru o pornire mai rapidă în vegetație.

Pe lângă Plyaminol, Alin Căprilă a folosit și Omex Bio, un alt biostimulator de la Agro-Est Muntenia, care asigură culturii un aport optim de elemente nutritive. Omex Bio iese în evidență și prin concentrația de 28% de alge marine. Acestea au un efect vizibil de stimulare a creșterii vegetative, lucru observat și de agricultorul din Coconi. 2 litri de Omex Bio pe hectar au fost suficienți pentru ca rapița să arate impecabil.

Pentru completarea tratamentului, Căprilă a utilizat și 1.5 litri de Boron Extra pe hectar, la alungirea tijei. Și asta pentru o polenizare mai bună, dar și pentru înmagazinarea de ulei în bobul de rapiță. Alin Căprilă a aflat toate micile secrete ale tratamentelor și de la specialiștii Agro-Est Muntenia, care i-au explicat pe îndelete cum să aplice produsele companiei. Iar speranțele fermierului sunt mari. Vrea să vadă la recoltat o producție de cel puțin 4-4.5 tone pe hectar.

Share this post:

Post mai vechi Post mai nou

Lasa un comentariu

Vă rugăm să rețineți, comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate

Translation missing: ro-RO.general.search.loading