Cart

Coșul dvs. este gol în prezent.

Ecklomar, cel mai eficient produs cu extract de alge marine

Algele de mare reprezintă un mare pariu în ultimii ani. Sunt o sursă uriașă de substanțe nutritive și au o întrebuințare diversă. Medicina le-a asimilat repede și le-a introdus în diverse suplimente, pentru beneficiile dovedite științific. De exemplu, algele Kelp au efecte pozitive, precum întărirea oaselor, menținerea corpului hidratat, îmbunătățirea metabolismului și echilibrarea pH-ului din organism. Asta ca să nu mai discutăm de introducerea acestor alge în bucătăriile asiatice.

Cercetătorii din agribusiness au dus analizele și mai departe și au observat mulțimea de minerale pe care le conțin algele Kelp: calciu, fosfor, magneziu, sodiu sunt printre cele mai importante. Sunt substanțe necesare pentru culturile agricole. În plus, algele au și aminoacizi, lipide, vitamine și macronutrienți. Practic, oferta perfectă pentru a dezvolta un produs care să ajute culturile agricole, prin plusul de vigoare, puterea de germinare și toleranța la stres.

Condițiile de mediu din ce în ce mai dificile au accelerat munca specialiștilor, care au dezvoltat extracte pe bază de alge de mare. S-a dovedit că tratamentele efectuate cu aceste substanțe au crescut toleranța plantelor atât la stresul abiotic, reprezentat de căldură, salinitate, cât și la cel biotic, cum ar fi ciupercile sau alți dăunători. Plymag, compania care a dezvoltat un portofoliu impresionant pentru agricultură, a creat Ecklomar, un produs bio din categoria Biostimulatorilor.

Ecklomar conține nu mai puțin de 92% extract de alge marine Kelp. Rețeta este completată de microelementele. Concentrația mare de fitohormoni naturali are un rol uriaș în creșterea vegetativă, înflorire și polenizare, în formarea fructelor și, evident, în creșterea producției la culturile de cereal. Porumbul, soia, floarea-soarelui, legumele și pomii fructiferi beneficiază de protecția oferită de Ecklomar în perioadele de secetă și caniculă. Această protecție este oferită de concentrația de acid alginic, betaină și manitol din Ecklomar. Conținutul de gibereline facilitează creșterea și rezistența tulpinilor, iar citokinele previn îmbătrânirea prematură a plantei.

Agro-Est Muntenia, firma care vinde Ecklomar în România, recomandă aplicarea acestui produs în 4 momente esențiale din viața culturilor: perioada de dezvoltare activă, faza de buton floral, după polenizare și când se pregătește cultura pentru secetă. Doza potrivită pentru floarea-soarelui și cereale păioase este de 1.5-2 litri pe hectar, iar pentru porumb - 2 litri pe hectar. La soia se pot aplica 2-2.5 litri pe hectar, la legume 3 litri, iar pomii fructiferi au nevoie de până la 4 litri pe hectar.

Share this post:

Post mai vechi Post mai nou

Lasa un comentariu

Vă rugăm să rețineți, comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate

Translation missing: ro-RO.general.search.loading