Cart

Coșul dvs. este gol în prezent.

Stop risipei de Îngrășăminte!

În multe zone din țară, pe fondul precipitațiilor abundente, rapița este într-un stadiu vegetativ foarte dezvoltat și are nevoie doar de corectori de carențe, produse care să ajute la structura solului sau la dezvoltarea aparatului radicular.

Deoarece încercăm să aducem în fața fermierilor soluții care să le maximizeze producțiile cu niște costuri mai mici, Agro-Est Muntenia, propune fermierilor un produs care acoperă necesarul de Bor, atât de necesar plantelor de rapiță cât și un microelement de multe ori uitat – Molibden.

Referitor la sensibilitatea rapiței la eventuale carențe de macroelemente secundare și microelemente, conform figurii de mai jos, observăm că din schema de fertilizare foliară aplicată acestei culturi, nu trebuie să lipsească magneziul, sulful, borul, molibdenul și manganul. De cele mai multe ori, acești nutrienți devin inaccesibili pentru plante, datorită, în primul rând, reacției solului, la care se adaugă regimul pluviometric și implicit umiditatea solului, plus antagonismul dintre elemente.

Sensibilitatea culturii de rapiță la eventuale carențe nutriționale:

Aplicarea fertilizantului foliar BORON EXTRA, va elimina o eventuală carență, care ar impacta negativ evoluția culturii de rapiță. Aplicat în acest moment, produsul  asigură biosinteza și transportul glucidelor solubile sintetizate în frunze, către pivotul rădăcinii, de a căror concentrație va depinde rezistența acestuia la temperaturile scăzute din iarnă și rapiditatea reluării vegetației plantelor în primăvară. În același timp, penetrarea foliară rapidă a BORON EXTRA, va stimula absorția calciului, magneziului, potasiului, amoniului și nitraților în plante și stimularea alungirii rădăcinilor.

 

Share this post:

Post mai vechi

Lasa un comentariu

Vă rugăm să rețineți, comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate

Translation missing: ro-RO.general.search.loading