Cart

Coșul dvs. este gol în prezent.

Kingfol Zinc, printre vedetele Zilei Porumbului. Plus de peste 300kg/hectar în solele în care s-a testat produsul

Agro-Est Muntenia s-a pregătit așa cum trebuie pentru ediția din acest an a Zilei Porumbului, desfășurată în mod tradițional la SC Elsit Com SRL din Orezu. Platforma domnului Sitaru a găzduit și o parcela pe care s-a aplicat unul din produsele de bază ale Agro-Est Muntenia, Kingfol Zinc. “Avem un lot demo cu o suprafață de 24 de rânduri cu o lungime de 500 de metri, avem un hibrid marca Monsanto, iar aici diferența fata de martor o face produsul nostru Kingfol Zinc, care la bază este zinc 70%. Avem la semănat 70.000 de plante la hectar. Am venit cu Kingfol Zinc, în doză de 0.5 litri la hectar. Sola a fost foarte bine întreținută, verificată chiar de domnul Sitaru”, a explicat Alex Brînceanu, director comercial Agro-Est Muntenia. https://www.youtube.com/watch?v=P93yBOReds8 Nicolae Sitaru are o colaborare strânsă cu Agro-Est Mutenia. Îngrășămintele foliare și erbicidele de la această companie l-au cucerit. Acum a venit rândul Kingfol Zinc să încerce să-l convingă că merită folosit pe o suprafață mai mare în cadrul SC Elsit Com SRL. “Kingfol Zinc l-am folosit și anul acesta l-am cumpărat și pot spune că e singurul îngrășământ foliar pe care l-am cumpărat vreodată”, a declarat Nicolae Sitaru. Primele impresii despre Kingfol Zinc sunt pozitive la SC Elsit Com SRL. O confirmă și Mihai Noveschi, inginerul agronom al fermei, care a urmărit de pe câmp efectele produsului de la Agro-Est Muntenia.
“Kingfol Zinc l-am folosit și anii trecuți. E foarte folositor, se aplică în perioada înfrunzirii, la peste 10 frunze, și asigură o fotosinteză la maximum și o înrădăcinare a plantei. Planta explorează un volum mai mare de sol și se aprovizionează mai bine. Anul trecut am avut un lot cu Kingfol Zinc și s-au văzut diferenț de 2-300 kilograme la hectar. Dacă oferă spor de producție, trebuie încercat, poate chiar extins pentru toată cultura porumbului. Noi cultivăm 1100 hectare de porumb”
, a detaliat Mihai Noveschi. https://www.youtube.com/watch?v=awQTYAHmzXY Folosirea Kingfol Zinc a adus un aport substanțial la cântar. Rezultatele oficiale de la recoltat arată un plus de producție de 300 kilograme la hectar. Aceasta producție se înscrie într-o serie de rezultate excelente din acest an. Tot în Ialomița, un fermier colaborator Agro-Est Muntenia a înregistrat 15 tone de porumb boabe la hectar. Kingfol Zinc este un produs cu concentrație maximă de zinc de 70%, un produs de calitate, marca Omex Agrifluids. Produsul este preluat în plante pe două căi. Prima este calea directă și rapidă prin stomatele plantei. Reușita ei depinde de gradul de acoperire a plantei și poate fi îmbunătățită prin adăugarea unui adjuvant. A doua cale de preluare este mai lentă și se datorează existenței în compoziția fertilizantului a unui transportor specific. Acesta acționează prin stimularea unui organisme microscopice care trăiesc pe suprafața frunzei. Kingfol Zinc este un produs economic, având o doză recomandată de doar 0.5 litri pe hectar, pentru porumb, orz, grâu, rapiță, cartof, mazăre, lucernă și legume. Cea mai vizibilă deficiență de zinc este la cultura de porumb, în special unde există soluri cu o slabă concentrație de humus. Petele galbene sau clorozele pot apărea foarte devreme în dezvoltarea culturii de porumb. De aceea, se recomandă aplicarea Kingfol Zinc în stadiul de 6-8 frunze, pentru a corecta din timp deficient.
Share this post:

Post mai vechi Post mai nou

Lasa un comentariu

Vă rugăm să rețineți, comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate

Translation missing: ro-RO.general.search.loading