Cart

Coșul dvs. este gol în prezent.

Indiferent de zonă, Agro-Est aduce profit

Produsele Agro-Est Muntenia securizează profitul multor fermieri români. Este și cazul lui Costel Mihăilă, agricultor din Corbeanca. Acesta lucrează 200 de hectare, iar principalele culturi sunt reprezentate de porumb, floarea-soarelui și grâu. Un an mai dificil, cum a fost 2018, i-a adus provocări multe fermierului ilfovean. Însă ajutorul Agro-Est Muntenia i-a adus bani frumoși în cont.

La porumb, seceta a fost principalul dușman al lui Costel Mihăilă. Astfel, răsărirea greoaie l-a făcut pe fermier să apeleze la Agro-Est Muntenia. Soluția? Kingfol Zinc. “Și-a făcut extraordinar treaba, se vedea de la o zi la alta cum își revine cultura din stresul provocat de secetă. Planta era mai verde, mai sănătoasă, se vedea pur și simplu cum s-a schimbat față de perioada dinainte de aplicare. La recoltat am fost foarte multumiți de acest produs. Am ajuns undeva la 8 tone la hectar. Undeva pe la 800 - 1 tonă de kilograme de boabe la hectar le datorăm produsului Kingfol Zinc”, a spus Costel Mihăilă. Calculul la final de an agricol a fost simplu. Cu 24 de lei pe hectar, profitul net a fost de 600 de lei.

La fel de mulți bani pe hectar a câștigat directorul CCI Cereal Corbeanca și la floarea-soarelui. La această cultură, Boron Extra a fost vedeta. “Revigorează planta, îi dă altă viață, îi dă altă culoare. În iunie am aplicat Boron Extra, iar la o săptămână se schimbă fața culturii pe care o ai. Am scos 2700 de kilograme pe hectar, iar aportul de producție adus de produsul de la Agro-Est Muntenia a fost de jumătate de tonă. Astfel, plusul calculat este de 600 de lei pe hectar”, a confirmat Costel Mihăilă.

Și la grâu, fermierul ilfovean a fost salvat de Agro-Est Muntenia. Două produse a aplicat pe cultură, Omex 3X și Evergreen, ambele testate înainte de a fi folosite. “Omex 3X ajută planta la plecarea ei în vegetație. Evergreen, o uree, la fel de bine își face treaba. Cele două produse aduc un plus de calitate și producție la recoltare. Ca sfat pentru ceilalți fermieri ar fi să încerce aceste foliare, poate și altele. Pe cele de mai sus pot să le garantez că au un plus pentru producție, cu siguranță”, este convins Costel Mihăilă. Cu o investiție de 110 lei și la o producție de 5 tone de grâu la hectar, profitul fermierului a fost de 450 de lei pe hectar.

Aceste producții nu ar fi putut fi realizate fără sprijinul Agro-Est Muntenia. Relația dintre companie și CCI Cereal Corbeanca are deja 5 ani. Și nu pare a se sfârși prea curând. “Nu se poate face agricultură în România fără sprijinul firmelor specializate. Eu lucrez foarte bine și foarte efficient cu Agro-Est Muntenia. Au reprezentanți din Departamentul Tehnic care vin aici și luăm decizii bune. Pe viitor cred că o să merg tot cu această firmă, neavând probleme până acum”, a concluzionat Costel Mihăilă.

Share this post:

Post mai vechi Post mai nou

Lasa un comentariu

Vă rugăm să rețineți, comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate

Translation missing: ro-RO.general.search.loading