Cart

Coșul dvs. este gol în prezent.

Ce produse de la Agroest Muntenia folosește fermierul Mitică Trepăduș la cultura ecologică de floarea-soarelui

O fermă din comuna Balaci, județul Teleorman, a utilizat tehnologia de producție Agroest, obținând rezultate remarcabile în producția de floarea-soarelui ecologică. Prin aplicarea unor produse inovatoare și consultanță specializată de la Agroest Muntenia, ferma SC Agrene Com SRL s-a evidențiat ca un exemplu de succes în utilizarea tehnologiei agricole avansate.

Mitică Trepăduș, reprezentantul societății comerciale, gestionează o suprafață totală de 532 de hectare, din care 165 de hectare sunt cultivate cu rapiță și 243 de hectare cu grâu. Cu un focus deosebit pe agricultura ecologică, fermierul a alocat o suprafață generoasă pentru cultivarea florii-soarelui, unde a implementat în totalitate tehnologia Agroest Muntenia.

Unul dintre factorii cheie ai succesului în producția de oleaginoase a fost utilizarea biostimulatorilor și a îngrășămintelor specifice oferite de Agroest. În acest sens, Mitică Trepăduș a aplicat Plyaminol Bio, obținut din materii prime vegetale, într-o concentrație de 1,5 litri pe hectar. Pentru a satisface cerințele specifice ale culturii de floarea-soarelui, au fost utilizate produse precum Ecobor și Maxitinia, pentru a asigura un aport adecvat de bor și a preveni apariția bolilor în plantații.

Un alt biostimulator esențial în creșterea performanțelor culturii de floarea-soarelui a fost Actiflower, un biostimulator organic de ultimă generație. Ionela Petrea, reprezentant Agroest Muntenia, a evidențiat că Actiflower conține polifenoli, compuși antioxidanți care previn formarea radicalilor liberi și procesul de îmbătrânire, sporesc absorbția elementelor nutritive și stimulează înmugurirea, înflorirea și fructificarea plantelor. Cu tehnologia brevetată EPT, pe bază de polifenoli, Actiflower se remarcă ca fiind un biostimulator de top în industria agricolă.

”Actiflower este un biostimulator organic de ultimă generație, pe bază de polifenoli. Polifenolii sunt acei compuși antioxidanți, care previn formarea radicalilor liberi și procesul de îmbătrânire, cresc considerabil absorbția elementelor nutritive, stimulează procesul de înmugurire, de înflorire și de fructificare și, totodată, au o foarte bună toleranță la secetă și la caniculă. Faptul că Actiflower are în componență o tehnologie brevetată la nivel european, EPT, pe bază de polifenoli, plasează acest produs ca fiind un biostimulator net superior altor biostimulatori”, a explicat reprezentantul Agroest.

 

Mitică Trepăduș recomandă fermierilor să apeleze la serviciile Agroest Muntenia, subliniind că această colaborare le-a adus producții bune și culturi sănătoase. În era agriculturii ecologice și a tehnologiilor avansate, adoptarea tehnologiei de producție Agroest se dovedește a fi un pas important pentru obținerea unor rezultate excepționale în agricultură și pentru contribuția la dezvoltarea sustenabilă a sectorului agricol.

Detalii despre întreg portofoliul Agroest Muntenia se pot găsi pe site-ul www.agroest.ro.

 

Share this post:

Post mai vechi Post mai nou

Lasa un comentariu

Vă rugăm să rețineți, comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate

Translation missing: ro-RO.general.search.loading