Cart

Coșul dvs. este gol în prezent.

Agricultura ecologică și de performanță va avea un nou partener: AEM Holding

Agricultura ecologică și de performanță va avea un nou partener din acest an. Este vorba de AEM Holding, un fond de investiții în agricultură. Scopul său este să dezvolte tehnologii și produse noi, atât pentru ramura convențională, cât și pentru cea ecologică, pentru ca fermierii din România să aibă toate condițiile pentru a performa.

Obiectivul AEM Holding este de a deveni un producător de inputuri ecologice de referință la nivel european. Chiar dacă piața locală de inputuri pentru agricultura ecologică este încă la început, România va deveni inevitabil ECO. Se simte o solicitare tot mai mare din partea generațiilor noi de fermieri pentru o transformare.

AEM Holding – Cercetare și dezvoltare

Fermierii din întreaga lume se confruntă cu transformări majore la nivel climatic: decalarea anotimpurilor, temperaturi extreme, radiații solare crescute, precipitații neuniforme și ierni atipice.

În acest sens, AEM Holding și-a propus să investească considerabil în cercetări conexe, în ferme de testare, în start-up-uri. Dezvoltarea de echipe locale competente este un alt obiectiv al AEM Holding.AEM Holding și-a propus să se plieze pe noile provocări din agricultură și se va concentra și pe cercetarea în rezistența plantelor. Identificarea produselor si a substantelor care oferă noi soluții în agricultură, în protectia mediului și în creșterea activității microbiene în sol aduc după sine protecția culturilor față de factorii de stres, protectia față de temperaturile extreme și rezistența la secetă.

Înlocuirea, treptată, a produselor de sinteză prin utilizarea elementelor nutritive (calciu, bor, molibden) trebuie să devină accesibilă fermierilor din România.

Agricultură ecologică și de performanță

Agricultura europeană a setat un obiectiv al culturilor ecologice. Trebuie atins pragul de 30% până în 2030, la care trebuie să se alinieze toate statele membre. România are la ora actuală aproximativ 3-5% culturi ecologice, din care, în mare parte sunt culturi montane – pajiști.

AEM susține proiectele care militează pentru utilizarea de materii prime organice pentru fertilizarea culturilor agricole, reziduuri din procesele agroalimentare sau din zoothenie.

Puteti vizita site-ul AEM HOLDING 👉 https://aemholding.ro/

Puteti citi intregul articol https://agrointel.ro/198991/agricultura-ecologica-si-de-performanta-va-avea-un-nou-partener-aem-holding/

“Nu este important doar să avem norme pentru producători, pentru agricultura și producția ecologică. Trebuie să avem și suport, formare, ghidaj și consultanță pentru a atinge aceste standarde. Apoi trebuie să evaluăm și să ținem sub supraveghere producția agricolă, prin testare periodică și prin analize în laboratoare de specialitate.

În 2021 se pot obține toate rezultatele scontate prin metode mult mai prietenoase. Fermierii încă nu cunosc aceste “metode, produse, soluții”. Ne-am propus să fim mai aproape de ei, să-i informăm, să le oferim suport” a declarat Constantin Zevedei, Manager Comercial Distribuție AEM Holding.AEM Holding dezvoltă două proiecte importante

Un prim obiectiv a fost securizarea, în portofoliul grupului, a unui distribuitor cu experiență în piața de inputuri agricole. Astfel, împreună cu partenerii de la Deloitte au integrat AGRO-EST Muntenia sub umbrela AEM Holding.

AGRO-EST Muntenia, înființată în anul 2009, a devenit un distribuitor important în piața de inputuri agricole, acoperim la nivel regional, toată zona de sud, sud-est și sud-vest a României. Agro-Est Muntenia comercializează întreg portofoliul de inputuri necesar fermierilor : produse de protecție a plantelor, îngrășăminte granulate, fertilizanți foliari, tratament semințe, biostimulatori, adjuvanți, inhibitori și regulatori de creștere, biocide, raticide, pentru toate culturile agricole și toate problemele tehnologice.

Sub AGRO-EST Muntenia se va dezvolta o fabrică de producție de fertilizanți și biostimulatori, inclusiv pentru gama Eco. Aici va fi încorporat și primul Centru de Cercetare privat pentru nutriția plantelor din țara noastră. Planurile țintesc spre deschiderea fabricii la mijlocul anului viitor.

Al doilea proiect este hectarul.ro, un site dedicat micilor producători locali și celor care fac agricultură din pură pasiune. Prin intermediul hectarul.ro se vor putea comercializa semințe, pesticide, fertilizanți foliari, biostimulatori, produse pentru agricultura ecologică, dar și diverse utilaje și tehnologii care să-i ajute pe cei ce îngrijesc livezi și grădini.

“Sectorul agricol are nevoie de perspective noi, România are nevoie de o altă abordare: modernă, adaptată, accesibilă. Sunt necesare programe de informare, programe tehnologice adaptate, consiliere în producție, verificări obligatorii privind calitatea producției. Fie că este vorba la raft sau pe tarabă, în piață. Dar și cursuri de formare obligatorii pentru fermieri și multe alte procese menite să aducă România la noi standarde” a completat Mihaela Dorneanu, Director General AEM Holding.
Informaţiile publicate de Agrointeligența – AGROINTEL.RO pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în PRIMUL PARAGRAF a sursei cu LINK ACTIV. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor, ca atare vom acționa în consecință.

 

Share this post:

Post mai vechi Post mai nou

Lasa un comentariu

Vă rugăm să rețineți, comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate

Translation missing: ro-RO.general.search.loading