Cart

Your cart is currently empty.

Plyaminol

PLYAMINOL - BIOSTIMULATORUL CARE REFACE ȘI DEZVOLTĂ
CULTURA

Prin conținutul său, 30% în aminoaicizi liberi, Pyaminol este un biostimulator organic, performant și
versatil. Plantele sunt supuse tot mai des factorilor de stres: secetă, îngheț, caniculă, diferențe bruște de
temperatură, grindină sau furtună – in special datorita schimbarilor climatice.
Efectul său rapid îl recomandă pentru toate culturile și etapele de dezvoltare, însa mai ales la culturile de
toamnă – grâu, rapiță, orz – cele de primăvară – cum ar fi porumbul, floarea-soarelui, soia și legume.
Deasemenea, poate fi aplicat și la pomii fructiferi, la vița de vie, la pepeni.
Aflat pe piața românească de mai bine de 7 ani, este un produs capabil de a pune plantele “pe picioare”
rapid.
RECOMANDAT DE FERMIERI
Foarte mulți fermieri au utilizat PLYAMINOL chiar si atunci când nu mai sperau să își salveze cultura, iar
efectele au fost incredibile : refacerea tesuturilor afectate, dezvoltarea radiculara si foliara rapida,
sustinerea capacitatilor fiziologice, o mai buna polenizare si fructificare. In concluzie – productii mai
bune si mai sigure!

TRIPLU ROL, MULTIPLE BENEFICII
Plyaminol stimulează fiziologia plantelor (fiind bogat în acid glutamic), iar aminoacizii liberi din
compoziția sa sunt disponibili imediat, asigurând și absorbția rapidă a acestora. Astfel, culturile își pot
economisi energia pentru sinteza aminoacizilor. Nu favorizează doar dezvoltarea foarte bună și producții
performante, ci are capacitatea de a salva culturile aflate în condiții de stres sau sub influența unor
compuși toxici.

CÂND ÎL FOLOSIM?
Atunci când avem culturi aflate în condiții de stres, în timpul perioadei de vegetație, putem aplica
Plyaminol, indiferent că este vorba de îngheț, grindină, secetă sau toxicitatea cauzată de erbicide și
fungicide, sau preventiv atunci cand ne asteptam la acesti factori.
Este aplicabil la o gamă foarte largă de culturi de câmp, spre exemplu la cerealele păioase, la rapiţă,
porumb și floarea-soarelui. Putem efectua tratamentele toamna, după răsărirea completă a culturii, dar
și la desprimăvărare, pentru înlăturarea rapidă a efectelor gerului din timpul iernii.

Deasemenea, este recomandată aplicarea în perioada de vegetaţie, premergătoare perioadelor de
secetă sau atunci când există exces de precipitaţii. La culturile de legume, la pepenii verzi, la sfecla de
zahăr sau la cartofi, îl utilizăm după transplantare. Unele culturi demarează mai greu în vegetație, iar
aici, Plyaminol ajută din nou fermierii.

CE CONȚINE PLYAMINOL?
Un produs organic, este obținut prin hidroliza keratinei, având un conținut de 30% de aminoacizi liberi.
Compoziția sa mai include azot (5.75%), carbon organic (28%), materie organică (48%), Fosfor (0.6%) și
potasiu (0.6%).
Iată și o parte dintre aminoacizii incluși în Plyaminol: acidul aspartic, acidul glutamic, serina, glicina,
histidina, treonina, arginina, alanina, tirosina, valina, metionina, fenilalanina, izoleucina, leucina, lizina,
hidroxiprolina, prolina, cisteina, triptofan.

CUM ÎL APLICĂM?
Pentru fertigare, începem tratamentele odată cu transplantarea, continuăm înainte de înflorire și apoi,
la începutul formării fructele, dar și în perioada de creștere. Doza recomandată este de 2.5-5 litri / ha.
Pentru culturile de rapiță, grâu, porumb, ovăz și orz, doza recomandată este 1 – 1.5 litri / ha.
Mai specific, pentru culturile de toamnă (orz, rapiță, grâu), putem efectua între unu și trei tratamente
foliare (unul, toamna și unul sau două, primăvara). Pentru culturile de primăvară (floarea-soarelui, soia,
porumb), se aplică după răsărire sau în faza de 4-6 frunze. Iar pentru legume, pomi fructiferi, viţă de vie,
pepeni verzi se recomandă doza de 100-150 ml / ha în 100 l apă – pentru tratamente foliare. Astfel,
putem face între 2 şi 4 tratamente, la interval de 2 săptămâni.
Share this post:

Older Post Newer Post

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

Translation missing: en.general.search.loading