Cart

Your cart is currently empty.

Floarea soarelui, o cultură cu nevoie de produse performante

Primăvara acestui an a fost teribil de grea pentru fermierii din toată țara. Seceta prelungită și diferențele de temperatură dintre zi și noapte au dus la instalarea stresului în cultura de floarea-soarelui. Nici în Teleorman nu a fost altfel, însă s-au găsit soluțiile ideale.

Mihai Laurențiu Tudorel, din Cosmești, a înființat o solă de 10 hectare de floarea-soarelui. Semănate la final de martie, plantele nu s-au dezvoltat așa cum ar fi vrut fermierul. Acesta a aflat de portofoliul Agro-Est Muntenia și a luat imediat legătura cu specialiștii companiei, pentru a pune pe picioare nu doar o relație contractuală, ci și cultura. Primul produs recomandat a fost biostimulatorul Plyaminol.

Caracterisici Plyaminol

Are 30% aminoacizi liberi si 48% materie organicã. Dezvoltã planta şi oferã fermierilor producţii ridicate.

Poate fi utilizat in orice situaţie de stres: ingheţ, secetã,grindinã,exces de umiditate,fitotoxicitate Doza recomandatã de aplicare la floarea soarelui: 1.2-1.5 litri/ha. În câteva zile, efectele aplicării Plyaminol s-au văzut și cultura s-a revigorat. În mai, a venit altă provocare. Mihai Tudorel a observat carențe de bor în lanul de floarea-soarelui. A primit sfatul de a utiliza un alt produs de la Agro-Est Muntenia, și anume Boron Extra, în doză de 2 litri pe hectar.

Caracteristici Boron extra

Are in compoziţie bor 15%, azot 6.5%, molibden 3.5%. Oferã protecţie culturilor in perioadele de caniculã prelungitã. Borul are un rol important in metabilosmul carbohidratilor şi in sinteza proteinelor. Doza recomandatã de aplicare la floarea - soarelui: 2-3 litri/ha. După doar 5 zile de la aplicarea acestui fertilizant foliar, plantele și-au revenit și au recăpătat acel verde sănătos. Rezultatele avute în doar 3 luni de colaborare îl fac pe fermierul teleormănean să-și doreasca utilizarea produselor de la Agro-Est Muntenia și în campaniile viitoare. Portofoliul complet al companiei poate fi găsit pe site-ul oficial, www.agroest.ro.

Share this post:

Older Post Newer Post

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

Translation missing: en.general.search.loading