Vreme extrema – Recomandarile specialistilor Agro Est!

Data: 6/05/2019 | Autor: |

Fenomenele meteo extreme din ultimele zile (grindină, vânt puternic) au afectat suprafețe însemnate de culturi de câmp, dar si livezi si vita de vie.

Prognoza pentru zilele ce vor urma (6- 9 mai) avertizează ca astfel de fenomene vor continua sa se producă.

Plantele au nevoie de ajutor, iar specialiștii Agro Est vin in sprijinul dumneavoastră cu doua soluții, in funcție de gravitatea situației din câmp:

  • 1 L Plyaminol + 1 L Groplan pentru culturile foarte afectate de grindina
  • 1,2 L Plyaminol + 1 L CalMax Gold pentru culturile afectate mai ușor, unde se observă doar leziuni pe tulpina, fara frangeri ale plantelor.

Plyaminol este un biostimulator organic cu 30% conţinut de aminoacizi liberi, se poate aplica atât foliar cât şi la nivelul rădăcinilor. Ajută la formarea unor plante viguroase şi contribuie la creşterea potenţialului lor de producţie şi a calităţii acesteia. Se recomandă a fi utilizat în orice situaţie de stres, la care sunt supuse culturile în timpul perioadei de vegetaţie. El ajută plantele să se refacă rapid după efectele negative ale factorilor de stres (îngheţ, secetă, grindină, exces de umiditate, transplantare, fitotoxicitate cauzată de erbicide sau fungicide etc.). Tratamentul cu PLYAMINOL activează şi intensifică procesele fiziologice din plante.

GroPlan are o formulare eficientă, complet stabilizată de elemente nutritive, împreună cu acidul piroglutamic şi di-metil sulphone. GroPlan A optimizează PRODUCȚIA și CALITATEA prin:
– Mărirea capacității de fotosinteză a plantelor.
– Maximizarea proceselor metabolice ale plantelor
Minimizarea efectului asupra culturii a factorilor de stres din mediu(seceta, exces de umiditate, frig) și a stresului intra-celular cauzat de creșterea prea rapidă a plantelor.

Calmax Gold este un fertilizant foliar lichid, formulat ca suspensie concentrată solubilă în apă, care are în compoziţie calciu, sub formă de CaO, alături de care se mai regăsesc, azot, aminoacizi, magneziu şi un număr mare de microelemente (Mn, Fe, Cu, Zn, B, Mo) chelatate cu EDTA, pentru a le face accesibile plantelor. Calciul este un element indispensabil formării pereţilor celulari.
Calciul este elementul responsabil pentru realizarea unor fructe cu o pulpă fermă, capabile să reziste la şocuri în timpul recoltării şi depozitării. Aceste fructe vor avea o rezistenţă superioară la bolile ce le afectează pe durata păstrării în depozite. Aportul suplimentar de calciu previne unele simptome nedorite cum sunt: crăparea fructelor, pătarea neagră a pieliţei, brunificarea pulpei în interiorul fructelor.

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *