Solul este îngrijit cu produse Agro-Est Muntenia

Data: 29/05/2019 | Autor: |

Una dintre obligațiile fiecărui fermier este să aibă grijă de terenul pe care-l muncește. Și nu neapărat o obligație, ci mai degrabă un lucru absolut normal pentru orice agricultor care vrea să facă profit. Pentru ca o cultură să crească, terenul are nevoie de toate substanțele necesare pentru a rămâne fertil. Tocmai de aceea, Agro-Est Muntenia are în portofoliu produse care să stimuleze creșterea sau menținerea nivelului de humus din sol.

Apex este primul dintre ele. Conține acizi humici și fulvici, formează humusul în sol și, astfel, rădăcinile plantelor sunt dezvoltate în așa fel încât să absoarbă toți nutrienții necesari. Marius Zărnescu, din Călărași, a văzut în propriul lan efectele aplicării Apex.

“Am observat o dezvoltare foarte bună a plantei, sistemul radicular s-a dezvoltat, s-a format o rădăcină bogată. Apex e unul dintre produsele revoluționare”

, a declarat Zărnescu. Apex se utilizează în doză de 2 litri pe hectar.

Nu doar Apex are grijă de sol, ci și Salamat, un alt produs comercializat de Agro-Est Muntenia. Are 70% acizi humici și 8% oxid de potasiu. Stimulează activitatea microorganismelor, îmbunătățește structura solului și deblochează mineralele din sol. La culturile de câmp se aplică în doză de 1.5-2 kg pe hectar, iar la legume 2-3 kilograme. “Salamat se utilizează toamna, la cerealele păioase, înainte de semănat, primăvara la porumb, floarea-soarelui, rapiță, mazăre, tot înainte de semănat, iar la pomi, viță de vie, oricând este nevoie, poate fi folosit si prin fertirigare”, a explicat Constantin Năstase, directorul tehnic al Agro-Est Muntenia.

Portofoliul companiei cu capital 100% românesc este completat de Plytron, un produs cu 23% acizi humici și 11% aminoacizi. Îmbunătățește calitatea solului și în timpul vegetației, datorită compoziției sale. Plytron se folosește în perioadele de creștere intensă, pentru dezvoltarea plantelor și obținerea unei calități speciale a producției.

Mai multe detalii despre acest produse deosebite găsiți pe www.agroest.ro, pe pagina de Facebook Agro-Est Muntenia, dar și în Agro-Est Report, un concept în care datele tehnice despre aceste produse completează realitatea de pe teren.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *