Sfaturile Agro-Est Muntenia pentru o cultură de grâu profitabilă

Data: 31/05/2019 | Autor: |

2019 este un an dificil. O știu toți fermierii din România. Condițiile meteo din toamnă, care au dus fie la răsărirea întârziată a culturilor, fie la întoarcerea acestora, i-au pus în gardă pe agricultorii din țara noastră. Aceștia au analizat toate variantele posibile și, ajutați de specialiștii Agro-Est Muntenia, au pus pe hârtie planul de lucrări care să le aducă profit bun la recoltat.

Grâul este de bază în fermele din Sudul țării. Mihai Stan, din Stejaru, a pus soiul Glossa, care a răsărit abia în februarie. Imediat, la sfatul lui Constantin Năstase, director tehnic Agro-Est Muntenia, a decis să folosească două produse care să ajute grâul să recupereze în vegetație: Evergreen și GroPlan A. Efectele s-au văzut repede, iar lanul s-a înverzit, spre bucuria lui Mihai Stan. La al doilea tratament, fermierul teleormănean a utilizat 2.5 litri pe hectar de Sulfomex, pentru că floarea-soarelui, cultura premergătoare, este mare consumatoare de sulf. Tratamentele nu se opresc aici. Omex 3X va fi aplicat pentru ca grâul să aibă un grad de panificație ridicat, dar și pentru un profit important.

Două tratamente are pe hârtie Benon Pomană, director tehnic la Agromec Sistem. Primul a fost exact cel folosit de Mihai Stan, adică Evergreen și GroPlan A. La erbicidare a folosit și Plyaminol, biostimulatorul-minune de la Agro-Est Muntenia. Omex 3X a fost produsul folosit la tratamentul 2, asta pentru că ajută la formarea bobului și la creșterea glutenului, a proteinei și a masei hectolitrice. Benon Pomană și-a făcut deja calculele. Se așteaptă la 5500 de kilograme pe hectar, o producție bună în condițiile unui an precum acesta.

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *