Semănatul rapiței și importanța produsului Predict

Data: 11/09/2019 | Autor: |

Fermierii din România și-au făcut deja planurile pentru sezonul agricol 2019-2020. Acum se fac ultimele reglaje, se calculează fiecare leu care trebuie investit pentru ca anul să aducă producții importante. Rapița este printre culturile preferate de agricultorii români. De aceea, apropierea toamnei înseamnă și stabilirea datei de semănat. Agro-Est Muntenia le recomandă fermierilor care au pregătit terenul să intre la semănat, pentru ca o ploaie ulterioară să ajute cultura să intre în iarnă.

Semănatul rapiței aduce și folosirea de erbicide peliculare, pentru a proteja culturile. În condiții de secetă, așa cum avem acum, aceste erbicide sunt instabile la suprafața solului și pot fi spulberate. La cealaltă extremă, o ploaie puternică le poate spăla și poate afecta planta. Tocmai pentru ca aceste erbicide să aibă stabilitate, Agro-Est Muntenia le recomandă agricultorilor să folosească Predict, un produs care are în compoziție agenți emulsionabili și de aderență.

Utilizarea Predict protejează pelicula de erbicid atât de vânturile puternice, cât și de furtunile care pot apărea. Astfel, erbicidul își va putea face efectul în parametri optimi. Doza recomandată pentru aplicarea Predict este de 0.2 litri / hectar pe solurile ușoare și mijlocii. Doza se dublează unde Predic este utilizat pentru erbicidele preemergente peliculare.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *