Program marca Agro-Est pentru cultura de floarea-soarelui

Data: 15/04/2019 | Autor: |

Fermierii sunt în febra semănăturilor de primăvară. Floarea-soarelui este printre cele mai importante culturi din țara noastră, astfel că o suprafață importantă de teren va fi acoperită de această cultură. Cum recoltele din anii trecuți au fost importante și au adus profituri importante, agricultorii români se așteaptă, din nou, la producții bogate. Acest lucru se poate realiza urmând tehnologiile potrivite pentru creșterea calității și a cantității producției.

Agro-Est Muntenia are o serie de produse care și-au arătat deja eficiența în anii trecuți și care nu trebuie să lipsească din fermă.

Fertilizantul foliar Omex 3X ar trebui aplicat primul, datorită compoziției de azot (24%), fosfor (24%) și potasiu (18%). Perioada optimă este la 4-6 frunze, în doză de 2.5 litri pe hectar.

Biostimulatorii sunt produse absolut necesare pentru floarea-soarelui :

  • Omex Bio, un biostimulator cu proporții egale de azot, fosfor și potasiu (20%), dar și cu un conținut de 28% de extract de alge de mare.
  • Ecklomar – 92% extract de alge eklonia maxima și microelemente, cu rol în creșterea vegetativă și a toleranței pentru perioadele caniculare.
  • GroPlan A – Acizii Pyro Glutamic si dimethyl sulphone,  azot 14%, fosfor 7%,potasiu 7% si microelemente, avand ca scop cresterea rezistenteila stresul hidric din perioada iunie – august.

Floarea-soarelui are mare nevoie de bor, pentru creșterea cantității de ulei din semințe, astfel că Agro-Est Muntenia recomandă folosirea Boron Extra, la 6-8 frunze, în doză de 2.5 litri pe hectar.

Portofoliul Agro-Est Muntenia la floarea-soarelui este completat de Estive, un regulator termic, care protejează culturile de temperaturile ridicate, de caniculă și de arsurile solare. Aplicat în doză de 2 litri pe hectar, Estive reduce evapotranspirația și, astfel planta are parte de mai multă apă, atât de necesară pentru creștere.

Principala problemă pentru cultura de floarea-soarelui o reprezintă canicula care reduce dramatic gradul de polenizare și implicit producția. Cu cât numărul zilelor caniculare crește, cu atât producția scade. Tocmai de aceea fermierii trebuie să folosească un biostimulator ( Omex Bio, GroPlan A, Eklomar), un tratament cu bor și /sau un tratament cu Estive.

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *