Profitul la rapiță vine cu produsele Agro-Est Muntenia

Data: 4/06/2019 | Autor: |

Rapița aduce fermierilor cel mai important profit. Este cunoscut acest lucru, iar agricultorii de la noi încearcă an de an să ducă la bun sfârșit cultura de rapiță. Vremea însă nu le face întotdeauna pe plac. A aflat-o pe buzunarul său Benon Pomană, din județul Olt. În septembrie a semănat 330 de hectare cu rapiță. În primăvară, a fost nevoit să întoarcă mare parte din cultură și a rămas cu doar 60 de hectare.

Și are mare grijă de acestea, pentru a obține totuși un profit bun la recoltat. La începutul primăverii, rapița arăta destul de rău, era firavă și nu dădea semne că va rezista. Fermierul din Vlădila a sunat la Agro-Est Muntenia, pentru a cere sfaturi despre tratamentele care ar trebui efectuate. Primul a fost cu GroPlan A, un produs pe bază de micro și macroelemente, cu un conținut important de acid piroglutamic. Pomană a aplicat 2 litri pe hectar și rezultatele au venit. Rapița a înviat.

Benom Pomană nu s-a oprit aici. A folosit și Plyaminol, produs pe care îl utilizează la mai multe culturi. Biostimulatorul a ajutat planta și a scos-o din stres. Pentru o producție importantă la recoltat, agricultorul din Olt a aplicat Evergreen, un îngrășământ foliar, în doză de 3 litri pe hectar. Astfel, planta a rămas verde o perioadă lungă de timp. Rapița a fost ajutată și de ploile mărunte și dese, care au amplificat efectul produselor de la Agro-Est Muntenia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *