Predict întărește acțiunea erbicidelor și pesticidelor

Data: 3/08/2019 | Autor: |

Fermierii români s-au confruntat în ultimii ani cu multe probleme. Una ar fi legată de faptul că erbicidele și pesticidele nu rămâneau destul în plante încât să-și facă efectul scontat. Din acest motiv, Agro-Est Muntenia a adus pe piață adjuvantul Predict. Ce este Predict? Un metil ester al acidului gras extras din uleiul de rapiță, prezent în concentrație de 91%.

Ce îl face atât de special? Predict are o vâscozitate scăzută și se amestecă foarte ușor, astfel încât formează o emulsie omogenă și stabile cu un număr mare de pesticide. Efectele sunt deosebite. Absorbția și penetrarea pesticidelor în frunze este îmbunătățită, la fel și gradul de aderență a erbicidelor reziduale, la particulele de sol.

Cum adjuvantul Predict reduce pierderile de produs și spălarea în profunzimea solului, fermierii pot sta liniștiți, pentru că se obține o îmbunătățire siguranței în utilizare a erbicidelor cu activitate reziduală în sol. Predict se poate utiliza împreună cu toate erbicidele reziduale, preemergente sau postemergente, astfel încât schema de tratamente a fermierului să poată fi făcută cu acuratețe. Prevenirea spălării erbicidului preemergent, a migrării erbicidului la rădăcinile culturii, dar și a distrugerii peliculei din cauza acțiunilor mecanice sau a vântului puternic sunt alte puncte-forte ale adjuvantului Predict. Aplicare acestuia înseamnă și eliminarea suplimentării dozei de erbicid.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *