Pariu la rapiță câștigat cu ajutorul Agro-Est Muntenia

Data: 17/06/2020 | Autor: |

Rapița nu este o cultură simplă. Atrage prin profitul pe care-l aduce, într-un an bun, și tocmai de aceea tot mai mulți fermieri aleg să parieze pe rapiță. Până la recoltă apar și obstacole, care pot fi depășite cu ajutorul unor produse de protecție care revigorează lanul.

Mihai Laurențiu Tudorel, din Cosmești, a pus rapița în toamna anul trecut, mai precis în septembrie. Condițiile au fost grele, cu o secetă prelungită. Tocmai de aceea, răsărirea s-a produs în octombrie. Rapița a intrat destul de mică în iarnă, iar fermierului teleormănean i-a trecut prin cap gândul s-o întoarcă.

În primăvară, însă, a discutat cu specialiștii Agro-Est Muntenia și împreună au stabilit planul de bătaie. Produsul care a câștigat pariul a fost Sulphomex, un fertilizant foliar care aduce rapiței necesarul de sulf. În plus, are și o component antifungică remarcabilă.

CARACTERISTICI SULPHOMEX

  • ARE UN CONȚINUT DE SULF DE 87.5% ȘI AZOT 15%
  • SULFUL ACȚIONEAZĂ CA NUTRIENT FOLIAR, DAR ARE ȘI PROPRIETĂȚI ANTIFUNGICE
  • DOZĂ RECOMANDATĂ DE APLICARE LA RAPIȚĂ: 4 LITRI / HA
  • VOLUMUL DE SOLUȚIE ESTE DE 200 LITRI / HA
  • SE APLICĂ ÎN PERIOADELE ZILEI ÎN CARE TEMPERATURA ESTE SUB 25 DE GRADE

“Cu siguranță, Sulphomex a salvat cultura de rapiță. Altfel, aveam acum o cultură de porumb sau de floarea-soarelui în sola aceasta. La momentul gerurilor și la momentul ultimei zăpezi, nu mă așteptam să ajungem cu rapița la nivelul acesta”, a spus fermierul din Cosmești. Mihai Laurențiu Tudorel este convins că va obține un profit bun după recoltă, iar la anul va repeta tratamentul oferit de Agro-Est Muntenia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *