Orzoaica renaște cu produsele Agro-Est Muntenia

Data: 23/06/2019 | Autor: |

Orzoaica este o cultură iubită în zona de Sud a României. Fermierii așteaptă an de an perioada recoltatului pentru a vedea cât profit le intră în buzunar, după luni întregi de muncă. Iar recordurile înregistrate la cerealele păioase în ultimii ani i-au făcut pe tot mai mulți agricultori să aleagă această cultură. Marius Găina, din Teleorman, a pus în toamnă 20 de hectare de orzoaică, dar vremea i-a cam stricat planurile. Astfel, răsărirea a fost neuniformă. A fost însă salvat de Plyaminol, biostimulatorul-minune de la Agro-Est Muntenia. Aminoacizii din Plyaminol au ajutat plantele să revină la un verde sănătos.

Tot în Teleorman, la Traian, Tudorel Tufan a aplicat GroPlan A prima data, pentru a salva cultura de orzoaică, sfătuit de specialiștii Agro-Est Muntenia. Și nu a greșit, pentru că a observat o creștere accentuată a plantelor după doar câteva zile. GroPlan A a făcut parte din tratamentul 2 al lui Marius Găina, alături de Evergreen. Rețeta aplicată la recomandarea Agro-Est Mutenia a făcut minuni. Iar sporul de producție se anunță impresionant: până la 1200 de kilograme pe hectar.

O producție de 7 tone la hectar așteaptă Tudorel Tufan. După Plyaminol a folosit Omex Bio, un produs cu azot, fosfor, potasiu, extract de alge marine și micro și macroelemente necesare plantelor. 2 litri de Omex Bio pe hectar au fost de ajuns pentru ca lanul să arate impecabil. Tudorel Tufan se felicită pentru alegerea făcută, bazată atât pe sfaturile specialiștilor Agro-Est Muntenia, cât și pe mărturiile celor care au folosit în trecut rețeta câștigătoare la orzoaică.

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *